Lastenvaatteet & lelut. Kansainvälinen toimitus

VITABALANS D-VITA KiDs 10 µg Päärynä,200 tabl.


4,70€
  • Ex Tax:4,12€
   D-Vita 10 µg Kids

Lapset tarvitsevat D-vitamiinia kasvuun
Luusto ja hampaat kasvavat ja vahvistuvat lapsuuden ja nuoruuden aikana. D-vitamiini on luuston rakennusaineen kalsiumin lisäksi olennainen vahvan luuston ja hampaiden muodostuksessa, sillä D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä, sekä luuston ja hampaiden pysymistä normaalina. Lapsen kasvua auttaa myös hyvä vastustuskyky. D-vitamiini hyödyttää immuunijärjestelmän (eli kehon puolustusjärjestelmä bakteereita ja viruksia vastaan) normaalia toimintaa.

Lapsille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden
Kesällä lapset saavat auringonvalossa ihon kautta D3-vitamiinia. Ravinnossa D3-vitamiinia on vain kalassa, kananmunan keltuaisessa, D-vitamiinilla täydennetyissä maidossa ja maitotaloustuotteissa ja margariineissa. Talvisaikaan D-vitamiinin saanti pelkästään ruuasta voi lapsilla jäädä vajavaiseksi, jos lapsi syö vähän tai ei  lainkaan kalaa tai jos maidon ja muiden maitotuotteiden käyttö on vähäistä.

Lasten D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on 0-vuotiaasta alkaen 10 µg. Ravitsemussuositusten mukaan 2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi asti suositellaan 10 µg:n D-vitamiinilisän antamista ympäri vuoden. Yli 2-vuotiaasta aina 18-vuotiaaksi suositeltu päivittäinen lisä ympäri vuoden on 7,5 µg (Suomalaiset Ravitsemusuositukset 2014). D-vitamiinivalmisteena suositellaan D3-muotoa, joka on ihmiselle luontainen ja tehokkaampi kuin kasviperäinen D2-muoto. Turvallinen ylin päivittäinen D-vitamiinin saantimäärä on 0–1-vuotiaille 25 µg, yli 1-vuotiaasta 10-vuotiaaseen 50 µg ja 11–17-vuotiaille 100 µg (EFSA 2012).

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

ANNOSTUS

1 purutabletti päivässä. Tabletin voi purra tai imeskellä. Varmista, että pieni lapsi osaa purra tai imeskellä tabletin. Annostuksessa huomioitava D-vitamiinin saanti mahdollisista muista lisistä (esim. kalaöljy-, kalsium- tai monivitamiinivamisteet).

KOOSTUMUS

Vuorokausiannos 1 purutabletti sisältää:
D3-vitamiinia 10 µg

Ainesosat
Makeutusaine (ksylitoli), päärynäaromi, kolekalsiferoli, emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat).

Ingredienser
Sötningsmedel (xylitol), päron arom, kolekalciferol, emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror).

PAKKAUKSET

200 tabl.

Valmistusmaa Suomi

 

Parasta ennen 10.2024

 

Kirjoita arvostelu
HUOM: HTML-koodia ei käännetä!